Friday, May 4, 2007

Η θεωρία της γυάλας…

Ένα πικρόχολο και στενάχωρο post… Με αφορμή ένα usb σκληρό δίσκο!

Μετά από πολύ σκέψη, στεναχώρια, πίκρα, απογοήτευση και απελπισία, κατέληξα στη θεωρία της γυάλας. Πάρα πολλοί είναι οι άνθρωποι, που επιλέγουν ή επιλέγονται να ζουν σε μια γυάλα. Η γυάλα έχει όλα όσα χρειάζονται αλλά επιθυμούν διακαώς όλα όσα δεν χρειάζονται. Το γυαλί, έχει μια μαγική ιδιότητα, να τους προστατεύει από τα εξωτερικά ερεθίσματα όπως ζέστη, κρύο, υγρασία, θόρυβος και άλλα.


Στην γλυκιά, διαφανή του απομόνωση, μπορούν και ακούν ξεκάθαρα μόνο τους ήχους, που παράγουν. Μόνο τις σκέψεις τους, μόνο τις κουβέντες τους, μόνο τις φωνές τους. Μπορούν και βλέπουν τους υπόλοιπους συνανθρώπους τους αλλά δεν μπορούν να τους ακούσουν. Άλλοτε για να διασκεδάσουν την πλήξη τους, καταβάλουν και μια παραπάνω προσπάθεια, να καταλάβουν από το άνοιγμα του στόματος, τι μπορεί να λένε. Άλλοτε απλά προσπαθούν να τους καταλάβουν οι υπόλοιποι.


Σε μια τέτοια γυάλα έβαλα τον εαυτό μου πριν από 5 χρόνια περίπου. Έπρεπε να απομονωθώ και να σταματήσω να ακούω τις φωνές γύρω μου, για να εξασκηθώ σε ένα πολύ δύσκολο ρόλο. Και πριν καν προλάβω να χαρώ, που τα κατάφερα… και πάνω, που ετοιμαζόμουν να σηκώσω τη γυάλα και να βγω εκεί έξω… μου δόθηκε νέος ρόλος… ακόμα πιο δύσκολος και απαιτητικός και μάλιστα έπρεπε να συνεργαστώ με άλλο πρόσωπο. Έτσι σήκωσα ελαφρά τη γυάλα, την βοήθησα να μπει επειδή ήταν πολύ αδύναμη και κάτσαμε να δούμε τι μπορούσαμε να κάνουμε…


Κάτσαμε εκεί αρκετά. Μιλούσαμε, μιλούσαμε και γέμιζε η γυάλα μου με τη φωνή της. Μέχρι που σιώπησε μια μέρα και δεν ξαναμίλησε. Και απέμεινα σιωπηλή να κοιτάω μια φωτογραφία. Σιωπηλή όχι γιατί δεν είχα κάτι να πω. Σιωπηλή γιατί ήλπιζα ότι αν κάνω ησυχία μπορεί και να ξανακούσω τη φωνή της. 3 χρόνια τώρα δεν προσπάθησα καν να σηκώσω τη γυάλα. Και αν έλεγε κάτι εκείνο το δευτερόλεπτο και εγώ δεν το άκουγα;


Ήρθαν φίλοι και χτύπησαν πολλές φορές το γυαλί. Κάποιοι κατάφεραν και τρύπωσαν μέσα με τη συμφωνία να μην κάνουν φασαρία. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, έδιωξα όποιον προσπαθούσε να με βγάλει από τη γυάλα μόνο για να τον ακούσω. Και μια μέρα εκεί που καθόμουν σιωπηλή στο σκαμνάκι μου, μπήκαν κάτι άγνωστοι. Ήταν και λιγάκι σκοτεινά και σκουντουφλούσαν. Ρώτησαν «είναι κανείς εδώ;». Απάντηση δεν πήραν. Έτσι κάθισαν λιγάκι να τα πούνε. Και τους άκουγα και δεν διαμαρτυρόμουν. Και άμα μαζευτήκαμε και γίναμε πολλοί, είπαμε να βγαίνουμε που και που για να είμαστε πιο άνετα.


Όσοι επιλέγουν, με το ζόρι, να παραβιάζουν την ησυχία της γυάλας μου, επειδή η δική τους απλά δεν τους χωράει, θα μείνουν έξω. Παλεύω καθημερινά να την κρατάω άδεια από τις σκέψεις μου, για να βρει χώρο να μιλήσει και την ακούσω. Όχι για να τη δανείσω σε φουσκωμένους εγωισμούς και σε ξένους προσωπικούς φασισμούς. Όχι σε κάτι πρέπει, που επιβάλλουν, για λόγους ευγένειας, να γίνεται η ερώτηση «τι κάνεις;» αλλά να αδιαφορούν εγκληματικά για την απάντησή της. Είναι ανοιχτή σε όσους μπορούν να αντιληφθούν, ποια είναι τα όρια μου και φροντίζουν να μην τα καταπατούν. Δεν έχουν ανάγκη να τους πω τι πρέπει να κάνουν και τι όχι!


Με έχουν κατηγορήσει ότι φταίω για απίστευτα πολλά και διαφορετικά πράγματα. Και πολλές φορές μου αρέσει… Αλλά έλεος…. Να φταίω, που ξέχασα να αλλάξω κατάσταση στο msn messenger;

Wednesday, May 2, 2007

Γιάφκα meetup… Μέρος ΙV – Οι guest star bookcrossers!!!

Ακόμα δεν σας ξέρω όσο καλά θα ήθελα ή όσο καλά δεν θα θέλατε! Αλλά μπορώ να γράψω κάτι για τον καθένα χωρίς να πέφτω πολύ έξω!!! Η σειρά είναι αλφαβητική!

anemos
Συμμετοχή 1/4
Μπορεί οι λέξεις και οι φράσεις και οι ενέργειες καμιά φορά να ξεγελάνε, αλλά τα μάτια ποτέ. Είναι ένα παιδί εγκλωβισμένο, μέσα σε έναν ενήλικα… Καταφέραμε και τον παρασύραμε σε ένα γιάφκα και μάλιστα όχι για κανονικό δωδεκάωρο! Μας άφησε άφωνους, με την απίστευτη δράση στην κινηματογραφική παντομίμα! Και μάλιστα εμάς, που βρήκαμε με 2 κινήσεις το «Η πεντάμορφη και το τέρας» ver.1. Οφείλουμε ένα γιγαντιαίο ευχαριστώ, γιατί μας έσωσε από τρελό εξευτελισμό, με τις ταινίες, που διάλεγε η αντίπαλη ομάδα! Θα τον θέλαμε σε κάθε γιάφκα!!!! Παρακαλώ όσοι αισθάνονται το ίδιο, να comment αναλόγως!

deadendmind
Συμμετοχή 2/4
Τι μπορώ να γράψω για το ταίρι μου και να μην φανεί λίγο; Τι λέξεις να χρησιμοποιήσω και να καταφέρω, όλες να τις γδύσω, από κάθε πιθανή αρνητική έννοια; Η demoula έχει πραγματικά, μια μοναδική θέση στην καρδιά μου. Είναι η αιτία, που μπλέχτηκα με το bookcrossing ενεργά. Είναι ο λόγος, που αποφάσισα να διοργανώσω τη πρώτη γιάφκα. Είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση. Είναι εκεί πάντα. Είναι μια γλυκύτατη νεανίδα, με μάτια γεμάτα κατανόηση αλλά και αμφισβήτηση. Το νιώθεις ότι σε εξετάζει πολύ προσεκτικά. Μελετάει τα πάντα εξονυχιστικά και καταγράφει. Χαρακτήρας με εξαιρετική ακεραιότητα! Επίσης κάθε φορά που σηκώνεται να κάνει παντομίμα, γράφει ιστορία! Ότι και να κάνει! Και κυρίως ότι και να μην κάνει! Είναι μοναδικό κάθε meetup στο οποίο συμμετέχει!

dentistartist
Συμμετοχή 3/4
Σε ένα δεν κατάφερε να έρθει και μας έλειψε απίστευτα. Προσπαθούσαμε να τον «έχουμε», επαναλαμβάνοντας άτσαλα ατάκες αλλά τι να πετύχεις έτσι; Ο γιατρός είναι ένας και μοναδικός! Σε εκείνα τα τεράστια μάτια, βλέπεις πάντα 5-6 σκανδαλιές. Ταυτόχρονα αυτές που έκανε, που κάνει και θα κάνει! Και εκείνο το πλατύ χαμόγελο! Υπήρξαν στιγμές, που ήμουν πραγματικά στις «μαύρες» μου. Και χωρίς καν να το προσπαθήσει, τις άσπρισε. Πως μπορεί κάποιος να παραμείνει στεναχωρημένος, δίπλα σε ένα τόσο θετικό και ζωντανό και τρυφερό άνθρωπο; Που μπορεί να κάνει και να πει τα πάντα, μόνο για ένα χαμόγελο; Δεν έχω πολλά να γράψω… Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ και να ευχηθώ να μην φανεί μικρό και τιποτένιο.

dragongrrrr
Συμμετοχή 3/4
Τι παιδί! Δεν θα αναφερθώ στο ταλέντο… Θα μου πάρει πολλές html για να το αναλύσω και πάλι άδικη και λίγη θα είμαι! Όποιος θέλει να τη θαυμάσει, μπορεί στο blog της, να δει τι κάνει… Εγώ θέλω εδώ να αναφερθώ, στην dragongrrrr της γιάφκας. Σε εκείνο το παιδί, που λέει με απίστευτη χάρη και φυσικότητα, τις πιο κορυφαίες ατάκες, που έχουν ειπωθεί! Και συνήθως λειτουργεί σαρωτικά. Ξεκινάει με μια και αρχίζουμε να διπλωνόμαστε από τα γέλια. Συνεχίζει άμεσα με τη δεύτερη και εμείς πέφτουμε από καρέκλες και καναπέδες… Απανωτά και απόλυτα φυσικά πετάει την τρίτη συνεχόμενη ατάκα και εμείς παθαίνουμε απανωτά εγκεφαλικά από την έλλειψη οξυγόνου. Όταν όλοι είναι κάτω στο πάτωμα και πλέον δεν αναπνέουν, χαμογελάει. Θα γράψω κάποιες λέξεις κλειδιά και αυτοί που ήταν εκεί θα πάθουν τα ίδια συμπτώματα αμέσως… καρπούζι, σκωτία…

koishii
Συμμετοχή 1/4
Φρέσκια συμμετοχή στη γιάφκα με εξαιρετική ενέργεια και ενθουσιασμό! Μου είναι αδύνατο να τη φανταστώ στεναχωρημένη ή θυμωμένη ή απλά πεσμένη. Απίστευτες αντοχές και δυνάμεις. Και τρελή όρεξη για τη γιάφκα! Αναμένουμε και άλλες επισκέψεις για πιο εμπλουτισμένο σχόλιο!

lola81
Συμμετοχή 3/4
Το πρώτο το έχασε, επειδή κατά τις 12 το βράδυ σκέφτηκε… «Θα το έχουν διαλύσει και εγώ θα την ξυπνήσω την καημένη…». Τραγικό λάθος! Τη μαλώσαμε και ήρθε στα επόμενα. Ακόμα και κρυωμένη και άρρωστη, ήρθε! Καταπληκτική σε παντομίμα και stand-up comedy! Να την αφήνεις εκεί, χωρίς χρόνο, να το παλεύει! Τη λέξη-φράση την έχεις βρει αλλά αναρωτιέσαι, το που θα φτάσει η ευρηματικότητα! Είναι πάντως ένα γλυκό χαμόγελο για κάθε καιρό! Και μια πονηρή φατσούλα για κάθε ατάκα! Είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα. Σαν εκείνο το καημένο το κουνουπάκι! Εδώ πρέπει να σταθώ λιγάκι και στον καλό της. Επειδή δεν έχει γίνει ακόμα bookcrosser, δεν θα κάνω εκτενή αναφορά αλλά θέλω διακαώς να γράψω: «Ρε παιδιά όταν τελειώσουμε, θέλω να σας πω κάτι…». Να μας ξανά έρθετε κ. Καλέ! Πάτε γάντι με τη γιάφκα αμφότεροι!

MikriLoulou (1/4), Monte-Cristo (2/4), Panigirtzou (1/4)
Καλά αυτοί δεν μετράνε! Τους ξέρω από πολύ παλιά και πάρα πολύ! Ότι και να γράψω θα είναι τελείως υποκειμενικό… Απλά δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω, που αντί να μου σπάσουν το κεφάλι με το πρήξιμο για το bookcrossing, έγιναν και μέλη και το παλεύουν να είναι και ενεργά όσο μπορούν! Τους αξίζουν πολλά μπράβο!

nietzsche
Συμμετοχή 1/4
Θα μείνει για πάντα στην ιστορία, η φατσούλα όταν ακούει τη λέξη ψαλίδα! Θα χαμογελάμε σε κάθε post-it, επειδή θα σκεφτόμαστε τις απίθανες ερωτήσεις του. Και εκείνο το άπαιχτο post-it πάνω στην lola81! Μα τι σκατά ήταν; Θέλαμε πολύ να έρθουμε στη συναυλία αλλά μετά από ένα 24ωρο γιάφκα, ήταν αδύνατο. Μάθαμε ότι ήσασταν τέλειοι και αρέσατε πολύ και νιώσαμε πολύ περήφανοι! Καλή συνέχεια και μια υπόσχεση! Θα έρθουμε σε οποιαδήποτε επόμενη!

Silver-Greece
Συμμετοχή 1/4
Καταφέραμε κάποια στιγμή και συντονιστήκαμε! Δεν τα κατάφερε να κλείσει δωδεκάωρο αλλά επιφυλάσσεται για το μέλλον! Ένα πολύ γλυκό χαμόγελο και μια ήρεμη δύναμη! Ελπίζουμε να τη βλέπουμε σε όλα τα επόμενα γιάφκα meetup. Παράλειψη μου το special sightseeing tour, στο σπίτι μου. Χρωστάω ένα την επόμενη φορά!


Tuesday, May 1, 2007

Γιάφκα meetup… Μέρος ΙII – Οι bookcrossers του πυρήνα!!!

Ήρθε η ώρα… η απειλή να πραγματοποιηθεί! Λεπτομέρειες και όλα όσα κάποιοι μπορεί να θέλανε να κρύψουν… Αλλιώς… θα σας «δώσω» όλους…

Οι bookcrossers της γιάφκας χωρίζονται σε κάποιες βασικές κατηγορίες, ανάλογα με τη συχνότητα συμμετοχής τους… Θα ξεκινήσω με τον βασικό πυρήνα, που αποτελείται από bookcrossers, που συμμετείχαν στο 100% των γιάφκα meetup! Η σειρά είναι τυχαία…

ZlatkoGr – ΡάφιBlog
Συμμετοχή 4/4!

Πάντα και επιβεβαιώνω εις διπλούν, πάντα στην ώρα του. Από εκείνους τους τύπους, που έτσι και αργήσει, ξέρεις ότι κάτι έχει πάθει και αρχίζεις την κινητοποίηση, για την αναζήτησή του. Έχω μια αρχή, που λέει, ότι ο άνθρωπος, που είναι συνεπής στα ραντεβού του, είναι συνεπής γενικά. Στις υποσχέσεις, στις αρχές, στις συνήθειες… σε όλα. Ο Zlatko δεν είναι η εξαίρεση του κανόνα.

Αγαπάμε Zlatko γιατί:

  1. Λέει πάντα ό,τι αισθάνεται και όπως το αισθάνεται. Δεν «μασάει» λανθάνοντα πρέπει και ευπρεπείς «δεοντολογίες».
  2. Μπορεί και θέλει και το πετυχαίνει να λέει όχι. Και όπως έλεγε ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο: «Ο άνθρωπος από τα όχι του κρίνεται και αγαπιέται. Από τα ναι μας, είμαστε όλοι ίδιοι».
  3. Αντέχει να βρίσκεται μόνος, στον ίδιο χώρο με πολλές γυναίκες, που «εξομολογούνται», τις πιο κουφές τους εμπειρίες. Μπορεί να τον πιάνει καμιά φορά το παράπονο αλλά αντέχει…
  4. Είναι συνήθως 100% ενημερωμένος για τα δρώμενα σε forum, σε blog, σε meetup και σε πολλά άλλα επίπεδα. Μέχρι και την τελευταία στιγμή… Τόσο για τα δρώμενα της σκηνής όσο και για τα παρασκήνια!

Luz de Luna – Ράφι – Blog (Δεν έχει! Να κάνει άμεσα)
Συμμετοχή 4/4!

Η ήρεμη δύναμη! Πάντα χαμογελαστή και χαλαρή! Ακόμα και όταν γελάει δυνατά! Πονηρό χαμογελάκι, που αφήνει να εννοηθεί ότι χιλιάδες σκέψεις, επεξεργάζονται με ταχύτητα φωτός, εκείνο το δευτερόλεπτο, από το τρομερό μυαλό! Βλέμμα ανιχνευτικό αλλά όχι αδιάκριτο! Νιώθεις ότι μπορεί και διαβάζει με απίστευτη ακρίβεια, σκέψεις, διαθέσεις, πράξεις και λόγια.

Αγαπάμε Luz, γιατί:

  1. Καθιέρωσε την καταγραφή των πιο απίθανων καταστάσεων και έτσι έχουμε ένα χρονικό προς αξιοποίηση. Ατάκες γραμμένες με χρυσά γράμματα! All time classic!!!
  2. Σε κοιτάει και ξέρεις ότι σε καταλαβαίνει και κυρίως ότι σε νιώθει, χωρίς καν να χρειαστεί να μιλήσεις. Τα λόγια είναι πραγματικά περιττά…
  3. Έχει απίστευτες αντοχές. Μπορεί να πονάει, να μην έχει κοιμηθεί, να είναι στεναχωρημένη, να έχει πέσει σε απίστευτη κατάθλιψη αλλά είναι εκεί και μάλιστα καλύτερα από όλους μαζί! Εμένα βέβαια δεν με ξεγελάει… J
  4. Έχει πάντα κάτι να δώσει! Ο θηλυκός Αι Βασίλης. Από βιβλία, δωράκια έως αγκαλιές και αγάπη όσο χρειαστεί! Και πάλι είναι περιττό να το ζητήσεις! Ξέρει εκείνη και έρχεται τσουπ… Μοναδική «μύτη»…

Trypokarydos – Ράφι – Blog (Δεν έχει! Να κάνει άμεσα)
Συμμετοχή 4/4!

Ο άνθρωπος ζωντανή ορχήστρα, θίασος, παρέα, γκρουπάκι, ομήγυρη… Σίγουρα δεν είναι μόνος ένας! Και χαλαρά δεν έχουμε δει ακόμα όλα τα πιθανά και απίθανα πρόσωπα και ταλέντα! Με έναν στόχο πάντα. Να κλαίμε ή και ακόμα να μας κόβεται η ανάσα από τα γέλια. Ακόμα και όταν πάει να κοιμηθεί!

Αγαπάμε Woody, γιατί:

  1. Με τον τηλεβόα έχει έναν μεγάλο έρωτα, που χαιρόμαστε να απολαμβάνουμε! Μα πραγματικά, δεν θα καταφέρω να απαθανατίσω, με απόλυτη ακρίβεια, το βλέμμα, όταν τον αντικρίζει!
  2. Κάποιοι προσφέρθηκαν να τον χρυσοπληρώνουν, μόνο για να λέει ανέγδοτα! Και δεν είχε καν πει κάποια βασικά σημεία, όπως τα παπούτσια, το τηλέφωνο, το πρόσφορο και χιλιάδες άλλα!
  3. Έχει τη σκέψη του, στον καθένα. Σκέφτεται, διερωτάται, προσπαθεί και παρεμβαίνει όσο μπορεί και όπως μπορεί! Είναι από εκείνους του τύπους, που έχουν αδέρφια παντού. Και αν δεν έχουν, κάνουν άμεσα!
  4. Είναι πάντα εκεί. Ακόμα και αν δεν είναι εκεί, στην κυριολεξία, είναι παρών μεταφορικά και μάλιστα πιο πολύ!

Efou – Ράφι – Blog (Δεν έχει! Να κάνει άμεσα)
Συμμετοχή 4/4!

Ένα χαμόγελο για κάθε καιρό! Μια καλή κουβέντα για κάθε άνθρωπο! Λίγο χρόνο για κάθε βιβλίο! Μια ζεστή αγκαλιά για κάθε συμμετέχοντα! Ο ορισμός του θετικού άνθρώπου, με την θετική αύρα και την καλή διάθεση! Πιστεύω ότι ακόμα και όταν είναι στις «μαύρες» της, θα χαμογελάει.

Αγαπάμε Efou, γιατί:

  1. Είναι ο πρώτος περήφανος κάφρος! Αρχηγός ολόκληρης φυλής κάφρων, που με περηφάνια διαλαλούν ότι είναι κάφροι! Ακόμα ένα δείγμα θετικής σκέψης! Δίνει ακόμα και στις χειρότερες λέξεις, θετική έννοια!
  2. Στην πρώτη γιάφκα έφερε σε ένα κουτί, ένα γλυκό πραγματική προσωποποίηση της απόλαυσης! Την διάσημη lemonpie! Έκτοτε την βλέπω στον ύπνο μου! Και το οξύμωρο είναι ότι δεν έχει σοκολάτα!
  3. Έχει την απίστευτα μαγική ιδιότητα, να σε κάνει να νιώθεις οικεία, από το πρώτο δευτερόλεπτο, που τη συναντάς.
  4. Έχει πάντα μια καλή κουβέντα για κάθε βιβλίο! Ακόμα και αυτά, που δεν τα λάτρεψε, βρίσκει κάτι πολύ θετικό, που μπορεί να κρύβεται στη λεπτομέρεια. Όχι από υποχρέωση! Αλλά επειδή πραγματικά το νιώθει! Και εννοείται ότι διαβάζει, ό,τι πέφτει στα χέρια της!